Krøllestein-området
Krøllesteinen
Smiley

Smiley var det første bulderet vi pusset i Stangeskogen. Det ligger jo bare noen få meter fra veien, og ser utrolig flott ut. Det føltes latterlig hardt ut første gang vi prøvde det, men i løpet av få uker var det besteget av en supergira Rune Osvold fra Lillehammer. Dette er fremdels et av de beste problemene på Stange, og forsåvidt i hele Norge.

Bulderet starter med sittestart ved et stort sidetak. Første flytt er et dynamisk flytt opp til den slopy kanten. Følg så den smilende kanten bortover. Dette krever styrke, presisjon og godt fotarbeid. Når smilet slutter catcher man opp til en god sloper oppe på kanten, og følger kanten tilbake mot venstre, før man enkelt topper ut.

Landingen er stort sett flat, men det er noen røtter og steiner. Det er uansett en fordel med minst 3 pads på grunn av traverseringen. Det er fordel å ha en spotter, men dette er ikke absolutt nødvendig. Med stående start reduseres bulderet til et noe enklere bulder, og graden går ned et par hakk. Selv denne varianten er veldig fin, og anbefales på det varmeste. Starten kan du øve inn etter hvert.

Kvalitet: ♥♥♥
Omtrentlig høyde: 4.5 meter
Seriøsitet: Tilnærmet ufarlig

Førstebestiger: Rune Osvold 12. juli 2006

Stikkord: Dyno Overheng Sittestart Slopere Travers

Sist oppdatert: 12. april 2020 Oppdater