I Stange kommune like sør for Hamar ligger et av Østlandets beste buldreområder. Buldringen foregår for det meste på frittliggende steiner inne i skogen. De hardeste bulderne til nå ligger opp mot 8B, men vi har mange flere linjer på lur. Området generelt har et enormt potensial.

Den første steinen som ble pusset var den fantastiske Krøllesteinen, våren 2006. I juni samme år ble det første virkelig fine området funnet. Dette området fikk umiddelbart navnet Stangebleau, og i løpet av få uker var området fullt av Lillehamringer og Oslofolk. I dag har dette området langt over 200 bulder fordelt på rundt 80 steiner.

Utover året og fremover til i dag har det blitt funnet flere andre fine buldrefelt, blant annet områdene Sothaugen, Vallset hill, Den magiske skogen, Pinnerud og Hueco Tangen. Disse områdene er kanskje enda mer spennende enn Stangebleau, og vi forventer stor aktivitet i tiden fremover. Det pusses nye linjer hele tiden, og det dukker opp nye bulder og prosjekter så å si hver uke. Det er bare å ta med stålkosten og avlegge oss et aldri så lite besøk.

Generelt for Stangebuldringen er at mange av steinene ligger ganske spredt og godt gjemt i skogen. GPS er derfor en veldig fin ting for å kartlegge områder og finne frem til enkelte av de skjulte perlene. Steinene er granittblokker med lokalt opphav. Dessverre er kvaliteten på steinen relativt sprø, så det er viktig å rense steinene ordentlig. Det er hundrevis av upussete steiner i skogen. Også noen alvorlig store.

Buldring er et ganske nytt fenomen rundt Hamar og Stange, selv om enkelte av steinene i skogen og langs E6 har hatt besøk tidligere. Det er begrenset med folk som buldrer og hjelper til med å pusse nye steiner, så for at buldringen på Stange skal få utvikle seg ordentlig er vi avhengig av litt hjelp utenfra. Kan du stille med stålkost og pad er det bare å ringe meg på 92 44 11 64 eller sende meg en mail: larsaudun+stange{æ}gmail.com.

Lars Audun Nornes