Forside Infoside Mer info Atkomst Om føreren Alle rutene Galleri
Kårstøfeltet ligger sørøst for Haugesund, omtrent midt mellom Bergen og Stavanger. Eneste fornuftige atkomstmiddel er bil, og fra parkeringen tar det omtrent 20 min å gå opp til klatrefeltet. Fra Haugesund tar det ca. en halvtime å kjøre til Kårstø.
Kommer du fra Haugesund kjører du østover, og følger hovedveien mot Oslo og Stavanger (E134). Etter omtrent 15 km (fra Haugesund sentrum) kommer du til Shellstasjonen på Aksdal (høyre side). Her må du følge skiltingen mot Stavanger og svinge av til høyre (inn på E39). Etter ca. 13 km kjører du over Mjåsund bro, og et par km senere er du fremme (ved nordenden av Mosvatnet). Kommer du til avkjøringen mot Kårstø har du kjørt for langt, da må du snu og kjøre tilbake til nordenden av vannet.
Kommer du lenger nordfra eller østfra (på E39 eller E134) følger du bare skiltingen mot Stavanger. Etter hvert kommer du til Aksdal og tar til venstre i rundtkjøringen (E39 mot Stavanger) og kan bruke siste del av veibeskrivelsen i forrige avsnitt. Kommer du sørfra er det bare å følge E39 til du passerer avkjøringen til Kårstø. Fortsett langs Mosvatnet (høyre side) til nordenden av vannet.
Parkering skal skje langs vestsiden av E39 (motsatt side av vannet). Parker foran eller bak grusveien, uten å sperre for sikten til de som skal kjøre ut. (NB! Det er noe begrenset med parkeringsplasser.) Det er også en grusvei på 'riktig' side av veien, men denne er sperret, og selv om bommen skulle være åpen, er det forbudt å kjøre inn for å parkere ved vannet.
Etter at du har parkert krysser du E39 og følger grusveien inn langs vannet. Du vil passere to grinder (evt. gjerdeoverganger), og etter andre grind kommer du inn på en beitemark (hvor det iblant kan være helt ufarlige sauer og kyr). Her går du svakt mot venstre og følger en gammel traktorvei oppover i terrenget helt til de to høyspentmastene står på rett linje. Videre herfra følger du stien som går inn til venstre. Stien passerer under kraftledningene ca. 100 meter nord for høyspentmastene. Følg stien videre over en gjerdeovergang og du er snart fremme ved klatrefeltet. Normalt tar spaserturen ca. 20 minutter. Stien er normalt tørr nok til lave sko.