Forside Infoside Mer info Atkomst Om føreren Alle rutene Galleri

Kårstø er et nydelig, solvendt klatrefelt bare 30 km fra Haugesund sentrum. Feltet har over 70 ruter fordelt på ulike vegger, og det kommer stadig flere. Graderingene spenner fra 4+ til 8+, og det er mange fine ruter på hvert nivå. Samtlige ruter er boltet og har toppanker. Anmarsjen bør ikke skremme noen, og så lenge sola skinner kan man klatre her året rundt!
Klatrefeltet på Kårstø ble oppdaget høsten 1991 av Odd Arne Hemmingstad. De første rutene ble boltet samme høst. (Veggen har imidlertid hatt besøk tidligere, av klatrende arbeidere fra Kårstøanlegget.) Det ble snart klart at dette var et førsteklasses klatrefelt. I ettertid har tallrike besøk av klatrere fra andre deler av landet gitt feltet ry som et av de fineste i Norge.
Feltet består av en 100 m bred svakt overhengende fjellvegg med flere mindre vegger ute på sidene. Alle veggene er rundt 10-20 m høye, og brattheten varierer fra behagelige sva til nesten 4 m overheng. Det eneste Kårstøfeltet ikke kan tilby er de virkelig bratte og harde rutene (niere). Det skulle likevel være nok av utfordringer for de aller fleste. Feltet er glimrende til on-sighting, og med et bra ruteutvalg helt opp til 8+, burde det være noe å bryne seg på for noen og enhver. Kårstøfeltet er en personlig favoritt, og et besøk her anbefales på det varmeste, både for nybegynnere og supersterkinger.
Denne nettføreren oppdateres jevnlig, og er laget spesielt med tanke på utskrift direkte fra nettleseren. Trykk gjerne på bildet for å gå direkte til den delen av veggen du vil se fører for. Legg ellers spesielt merke til det som står om atkomst og parkering.