Forside Infoside Mer info Atkomst Om føreren Alle rutene Galleri
Kårstøfeltet kan om sommeren være plaget av mygg og insekter. Problemet er størst etter at sola forsvinner. Sørg alltid for å ha med nok myggmiddel! Det kan ellers være ravnereir på Hylletur-hylla, flaggermus inne i Enigma-risset, og sauer og huggorm i marka rundt feltet.
Fjellkvaliteten på Kårstø er veldig bra, men det finnes enkelte småpartier med dårligere fjell. Alle rutene er utstyrt med borebolter og en eller annen form for toppanker. Kvaliteten på boltene er bra, det er veldig lite korrosjon og liten slitasje. Vennligst gi beskjed dersom du oppdager løse hengere e.l.
Bergarten i og rundt Kårstøfeltet er ifølge NGU; diorittisk til granittisk gneis, migmatitt. Dvs. granittaktig gneis, eller en slags blandingsbergart av gneis og granitt. Et av de mest karakteristiske trekkene ved veggene her i området, er at de har mange horisontale sprekker og riss. Dette betyr at klatringen i stor grad foregår på flate lister og kanter. Det finnes imidlertid osgå andre formasjoner, som riss, fingerhull, underhåndstak osv.
For langveisfarende kan det være greitt å opplyse om at nærmeste campingplass er Melkvik Camping. Det er imidlertid også mulig å sette opp telt oppe ved veggen, men husk i såfall å ta med nok vann og myggmiddel.